Stamppot met gezouten snijbonen en rucola

Stamppot met gezouten snijbonen en rucola

Smulweb imageSmulweb

Stamppot met een twist: gezouten bonen en rucola. Geserveerd met speklapjes en een mosterdjus. Een oer-Hollands gerecht in een modern jasje.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g kramer's krautboy gezouten bonen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stamppot met gezouten snijbonen en rucola op tafel.

  1. Kook de gezouten bonen 15 minuten en spoel ze af onder stromend water.
  2. Kook de aardappelen met de snijbonen erop in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak de speklapjes in het hete bakvet aan beide kanten bruin en in ongeveer 15 minuten knapperig en gaar.
  4. Giet de aardappelen en de bonen af, vang 1 dl van het kookvocht op en stamp de groenten fijn. Schep de rucola erdoor en voeg zo nodig nog wat van het kookwater toe.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd ze warm.
  6. Roer 1 dl heet water door het bakvet en roer de aanbaksels los. Breng de jus aan de kook en roer er van het vuur af de mosterd door.
  7. Serveer de stamppot met het vlees en de jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot