Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Appelflappen(beignets) op tafel.
- Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden. Doe de olie en de eieren erin. Meng alles tot een glad mengsel. Meng ten slotte de melk of het bier erdoor. Dek de kom af en laat het beslag een half uur rusten.
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen met behulp van een appelboor. Snijd de appels in dikke plakken en leg ze op een grote schaal. Strooi er suiker en kaneel overheen zodat alles bedekt is. Leg de volgende laag appelschijven erop en besuiker en kaneel deze ook, totdat alle schijven op zijn.
- Verhit de olie tot 160ºC. Wentel enkele plakken appel door het beslag en bak ze in ca. 6 minuten gaar en goudbruin. Draai ze tijdens het bakken af en toe om.
- Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker.