- 2 Pasteibakje
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasteitje met kipragout op tafel.
- Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing voor de pasteibakjes.
- Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip totdat deze gaar is. Schep ze uit de bouillon en snijd ze in blokjes. Zet de pasteibakjes in de oven en verwarm ze circa 8 minuten.
- Smelt in een sauspan de boter. Roer met een garde de bloem door de boter tot een glad mengsel. Laat 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, bij beetjes de bouillon toe en roer tot een gladde saus.
- Doe dan de mosterd, kerriepoeder, champignonplakjes en kipblokjes erbij. Voeg de slagroom toe en dan de peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pasteibakjes uit de oven en wip met behulp van een lepel het dekseltje uit het bakje. Schep de ragout in de bakjes en leg het dekseltje erbovenop. Schep overgebleven ragout naast het bakje op het bord.
- Dien meteen op.