- 175 g Gedroogde cranberry's
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Amandelbrood op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190°. Vet het cakeblik in en bestrooi de bodem en randen met wat paneermeel.
- Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker goed door elkaar.
- In een andere schotel het ei met de melk, boter en amandelessence vermengen.
- Meng het meelmengsel beetje bij beetje door het eimengsel heen tot je een glad deeg hebt. Voeg nu de cranberries toe.
- Doe het deeg in een bakvorm en strooi de amandelen en suiker erover.
- Bak het geheel ca. 45 minuten op 190°. Zet de oven daarna op 180° (170° voor hete-lucht ovens) en bak nog 25 minuten af tot er bij het insteken van een pen of mes niets meer aankleeft.
- Laat de cake een paar minuten afkoelen en stort hem dan uit het bakblik.