Amandelbrood

Amandelbrood

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk krokant amandelbrood met cranberries. Zet de oven op 190 graden en bak de cake 45 minuten en daarna 25 minuten op 180 graden. Het amandelbrood is perfect voor bij de koffie.

60 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 175 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Amandelbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190°. Vet het cakeblik in en bestrooi de bodem en randen met wat paneermeel.
  2. Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker goed door elkaar.
  3. In een andere schotel het ei met de melk, boter en amandelessence vermengen.
  4. Meng het meelmengsel beetje bij beetje door het eimengsel heen tot je een glad deeg hebt. Voeg nu de cranberries toe.
  5. Doe het deeg in een bakvorm en strooi de amandelen en suiker erover.
  6. Bak het geheel ca. 45 minuten op 190°. Zet de oven daarna op 180° (170° voor hete-lucht ovens) en bak nog 25 minuten af tot er bij het insteken van een pen of mes niets meer aankleeft.
  7. Laat de cake een paar minuten afkoelen en stort hem dan uit het bakblik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kerst