Brood recepten

Zelf Brood gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Brood recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Hartige broodschotel met spinazie en spekjes

Hartige broodschotel met spinazie en spekjes

hallo magazine badge hallo magazine

Deze hartige broodschotel met spinazie en spekjes maak je in maar 15 minuutjes tijd. De oven doet de rest. Het is dus een ideaal recept als je niet veel tijd hebt en ook nog eens erg lekker dankzij de smeuïge cheddar.

40 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(13)

Ingrediënten

  • 1 stuk desembaguette (afbak, 250 g)
  • 2 Uien
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 600 g spinazie
  • 4 eieren
  • 100 g Geraspte cheddar
  • 200 ml Halfvolle melk
  • 1 stuk ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige broodschotel met spinazie en spekjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bak de baguette af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper intussen de uien. Bak het spek in 6 min. uit. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat al roerbakkend slinken. Schep het spinaziemengsel in de ovenschaal.
  3. Snijd de baguette in plakjes en leg op de spinazie. Bestrooi met de cheddar. Breek de eieren boven een kom en klop er de melk door met een garde. Schenk het mengsel gelijkmatig over de ingrediënten in de ovenschaal.
  4. Zet de broodschotel in de oven en verlaag de temperatuur naar 180 °C. Bak in 25 min. gaar.