Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met prei en balletjes op tafel.
- Pel en snipper de knoflook. Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Snijd de prei in smalle halve ringetjes.
- Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
- Bak de prei en de knoflook 4-5 minuten in de boter zonder ze te laten kleuren. Voeg de bloemkool toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd en gehaktballetjes toe.
- Breng de soep weer aan de kook en laat plm. 5 minuten koken.
- Serveer de soep in kopjes en schep er een dun laagje slagroom op. Garneer met bieslook.