- 2 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Verrukkelijke pasta met kip broccoli en blauwe kaas op tafel.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de knoflook. Snijd de kaas in kleine blokjes. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Verwarm de olijfolie en fruit de knoflookteentjes tot ze gaan geuren. Blus af met de wijn. Laat dit inkoken tot er nog ongeveer 1 eetlepel vocht over is. Voeg de room toe en laat dit tot ongeveer ¾ inkoken. Voeg de kipfilet en de kaas toe aan de room.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes. De stronk wordt niet gebruikt (lekker voor soep). Kook de broccoli in gezouten water gedurende 2 minuten. Laat goed uitlekken. Roer de broccoli door de room.
- Laat de gare pasta uitlekken. Roer de saus door de pasta. Breng op smaak met versgemalen peper. Bestrooi de pasta met basilicum en geraspte kaas.