Cheesecake met witte chocolade en cranberry

Cheesecake met witte chocolade en cranberry

Smulweb imageSmulweb

Deze cheesecake met witte chocolade en cranberry is een lust voor het oog en de smaakpapillen. Met een bodem van verkruimelde koekjes, een zachte vulling van roomkaas, witte chocolade en sinaasappelschil, en een laagje gesmolten witte chocolade in combinatie met frisse cranberries (of frambozen), geniet je van een delicatesse.

45 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 150 g Jumbo Frambozen Diepvries

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Cheesecake met witte chocolade en cranberry op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 C (of 130 C hete lucht).
  2. Bekleed muffinvormpjes of springvorm onderin met bakpapier.
  3. Laat kaas op kamertemperatuur komen.
  4. Verkruimel de biscuits. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg biscuit toe en roer goed door. Verdeel biscuit over vorm(pjes) en druk goed aan. Zet vorm(pjes) 30 minuten in de koelkast.
  5. Zet slagroom en 130 gr witte chocolade in pan op laag vuur. Blijf roeren totdat de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  6. Mix roomkaas, sinaasappelschil, suiker en ei in een kom met de elektrische mixer totdat je een glad mengsel hebt. Meng het afgekoelde chocolademengsel door het kaasmengsel.
  7. Verdeel de vulling over de vorm(pjes). Verdeel de cranberries (of frambozen) over de vorm(pjes). Bak 30 minuten in de oven.
  8. Laat de cheesecake in de oven afkoelen, met de deur op een kier. Laat de afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast opstijven.
  9. Smelt de overgebleven witte chocolade en verdeel over de cheesecake. Eet smakelijk! ^O^
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Witte chocolade cheesecake