Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelflappen met marsepein en chocolade op tafel.
- Hak de reep chocola in piepkleine stukjes. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de geschilde appels in parten, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in kleine blokjes. Wentel de blokjes door het citroensap om verkleuren te voorkomen. Roer de appelstukjes, marsepein en chocola door elkaar.
- Bedek de bakplaat van de oven met een vel bakpapier.
- Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een snijplank op het aanrecht. Schep in het midden van elk plakje een hoopje van het appelmengsel. Bestrijk de zijkanten van de plakjes deeg met water. Vouw het deeg diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk de randen nog eens met de tanden van een vork aan. Leg de flapjes op de bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van de flapjes met behulp van een kwastje met losgeklopt ei. Bak de flapjes in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Dien meteen op.