Loempias

Loempias

Smulweb imageSmulweb

Laat je verleiden door de smaken uit de Oosterse keuken met deze heerlijke loempias. Gevuld met knapperige groenten en pittig vlees, de ideale snack voor tussendoor. Bak ze goudbruin en knapperig in de olie en laat je smaakpapillen verrassen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 2 tl Korianderzaad
  • 2 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Loempias op tafel.

  1. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak knoflook, vlees, wortel, bleekselderij en pepertjes gedurende enkele minuten, tot het vlees gaar is en de groenten zacht zijn.
  2. Voeg bosui, gember, koriander, vissaus en vermicelli toe. Verwarm zachtjes en laat het geheel goed doorwarmen.
  3. Leg een loempiavel op een werkoppervlak en schep een kleine hoeveelheid van de vulling in een hoek. Rol op en vouw daarbij de hoeken naar binnen om de loempia goed te sluiten. Maak een loempia tegelijk en dek de andere vellen af met een vochtige theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.
  4. Bak de loempia's vlak voor het serveren in 3-4 minuten in de olie goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de rest bakt. Garneer met verse koriander en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Bakken Sauzen