Bananencake

Bananencake

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke bananencake! Met pecannoten voor een lekkere bite. Makkelijk te maken en lekker om te serveren tijdens een feestje of als tussendoortje.

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bananencake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Splits de eieren (en zorg voor vetvrij gereedschap & kommen voor het eiwit). Meng de boter en zoetstof met een elektrische mixer. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten.
  3. Plet de bananen met een vork of pureer met een staafmixer en voeg bij het beslag. Voeg om en om wat bakmeel en melk/appeldiksap toe en meng telkens goed. Roer de pecannoten door het beslag.
  4. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit voorzichtig door het beslag. Smeer een cakevorm in met boter en giet het mengsel erin.
  5. Bak de cake 60 minuten. Ontvorm op een rooster. Laat afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake