Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Marokkaanse pompoensoep op tafel.
- Ontpit de pompoen en snijd deze in stukjes. Schillen hoeft niet.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan en fruit de knoflook.
- Voeg de pompoen toe en bak deze al omscheppend een minuut of twee mee.
- Voeg dan de bouillon, komijn, het citroensap, zout en peper toe en breng alles aan de kook. Laat de soep dan een minuut of twintig zachtjes pruttelen.
- Verhit de frituurolie in een wok of koekenpan en frituur de koriander en munt knapperig. Schep de kruiden met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng hem opnieuw aan de kook.
- Voeg dan de kip toe en laat de soep nog een minuut of vijf zachtjes pruttelen tot de reepjes gaar zijn.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schenk deze dan in kommen en strooi de kaneel en gefrituurde kruiden erover. Geef er repen sesambrood bij.