Granaatappel recepten

Zelf Granaatappel gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Granaatappel recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Frisse salade met knapperig Libanees brood door Veggilaine

Frisse salade met knapperig Libanees brood door Veggilaine

Ghislaine badge Ghislaine

Als je op zoek bent naar een geweldig salade? Dan heb je 'm gevonden. Bekijk hoe je deze frisse salade met knapperig Libanees brood van Veggilaine maakt. Het recept is geïnspireerd door Libanese fattoush. Dit gerecht combineert verse groenten met stukjes knapperig Libanees brood, dat een lekkere crunch toevoegt aan elke hap.

20 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(2)

Ingrediënten

  • 2 Libanese broden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el za’atar
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse peterselie
  • 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 5 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 90 g granaatappelpitjes
  • 75 g feta
  • 1 granaatappel melasse
  • 1 zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Frisse salade met knapperig Libanees brood door Veggilaine op tafel.

  1. Snijd of knip de Libanese broden in kleine stukjes en verdeel deze over een bakplaat. Besprenkel het brood met olijfolie en za’atar. Meng alles goed door en rooster dit voor 8 minuten in de oven op 180 graden. Maak de dressing door de yoghurt fijn te blenden (met een blender of staafmixer) met 10 g verse munt, 10 g verse peterselie, een snuf zout, peper en een eetlepel citroen.
  2. Snijd ondertussen de komkommer, tomaat, ui en de rest van de verse munt en peterselie fijn. Breng de groenten op smaak met citroensap en zout. Voeg de geroosterde platbrood toe, samen met verkruimelde feta, granaatappelpitjes en de yoghurt dressing. Maak het af met granaatappelmelasse. Eet de salade binnen een half uur om de knapperigheid van het platbrood te behouden.