Varkenshaas met heerlijke marsalasaus

Varkenshaas met heerlijke marsalasaus

Smulweb imageSmulweb

Varkenshaas met heerlijke marsalasaus, champignons en oesterzwammen. Geserveerd op een bedje van schuin gesneden plakjes varkenshaas, bestrooid met peterselie. De saus met marsala en sojasaus geeft een rijke, umami smaak aan dit gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers
  • 60 g Marsala wijn

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkenshaas met heerlijke marsalasaus op tafel.

  1. Ui pellen en halveren. Helften in dunne ringen snijden.
  2. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Taaie steeltjes van oesterzwammen snijden. Grote oesterzwammen in repen snijden. Champignons in plakjes snijden. Bacon in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
  3. In koekepan boter verhitten. Ui, paddestoelen en bacon ca 5 minuten bakken.
  4. Intussen varkenshaasjes schuin in plakken van 2 cm snijden. Met vleesmes iets platslaan. Varkenshaas bestrooien met zout, peper en tijm.
  5. Met schuimspaan paddestoelenmengsel uit de pan op een bord scheppen. In achtergebleven bakvet varkenshaas 5 minuten bakken, halverwege keren.
  6. Uit pan op voorverwarmde borden scheppen en onder aluminiumfolie warm houden.
  7. Aan achtergebleven bakvet toevoegen: champignonmengsel, marsala, sojasaus en slagroom. Aan de kook brengen en op hoog vuur ca 2 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
  8. Plakjes varkenshaas dakpansgewijs op borden rangschikken. Paddestoelensaus half erover en half erlangs schenken. Bestrooien met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees