- 0.5 el Tijm vers
- 60 g Marsala wijn
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkenshaas met heerlijke marsalasaus op tafel.
- Ui pellen en halveren. Helften in dunne ringen snijden.
- Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier. Taaie steeltjes van oesterzwammen snijden. Grote oesterzwammen in repen snijden. Champignons in plakjes snijden. Bacon in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
- In koekepan boter verhitten. Ui, paddestoelen en bacon ca 5 minuten bakken.
- Intussen varkenshaasjes schuin in plakken van 2 cm snijden. Met vleesmes iets platslaan. Varkenshaas bestrooien met zout, peper en tijm.
- Met schuimspaan paddestoelenmengsel uit de pan op een bord scheppen. In achtergebleven bakvet varkenshaas 5 minuten bakken, halverwege keren.
- Uit pan op voorverwarmde borden scheppen en onder aluminiumfolie warm houden.
- Aan achtergebleven bakvet toevoegen: champignonmengsel, marsala, sojasaus en slagroom. Aan de kook brengen en op hoog vuur ca 2 minuten laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
- Plakjes varkenshaas dakpansgewijs op borden rangschikken. Paddestoelensaus half erover en half erlangs schenken. Bestrooien met peterselie.