- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Courgette carbonara op tafel.
- Snij de pancetta in grove stukken. Bak dit in een grote koekenpan in wat olijfolie lekker knapperig.
- Kook ondertussen de penne in kokend water met zout.
- Snij de courgette in vieren en verwijder het zachte hart. Snij de courgettes in schuine stukjes, hetzelfde formaat als de penne.
- Zodra de pancetta knapperig en bruin is, voeg de courgette toe en voeg ruim peper en tijm toe. Bak dit tot de courgette beetgaar is.
- Maak ondertussen de carbonara saus door het eigeel van 2 eieren te mengen met de room en parmezaanse kaas.
- Giet de pasta af als deze gaar is (bewaar wat van het vocht) en meng dit door het courgette mengsel. Haal van het vuur.
- Laat twee minuten afkoelen (tot het niet meer sist), voeg de carbonara saus toe en blijf roeren.Voeg nog twee eetlepels pasta-kookvocht toe en blijf goed roeren.
- Doe dit in een schaal en garneer met nog wat tijm en wat goede olijfolie.