Courgette carbonara

Courgette carbonara

Smulweb imageSmulweb

Romige carbonara-saus met parmezaanse kaas, eigeel en room gemengd met penne en courgette. Gebakken pancetta geeft de saus wat pit en de tijm een verse smaak. Serveer met wat olijfolie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Courgette carbonara op tafel.

  1. Snij de pancetta in grove stukken. Bak dit in een grote koekenpan in wat olijfolie lekker knapperig.
  2. Kook ondertussen de penne in kokend water met zout.
  3. Snij de courgette in vieren en verwijder het zachte hart. Snij de courgettes in schuine stukjes, hetzelfde formaat als de penne.
  4. Zodra de pancetta knapperig en bruin is, voeg de courgette toe en voeg ruim peper en tijm toe. Bak dit tot de courgette beetgaar is.
  5. Maak ondertussen de carbonara saus door het eigeel van 2 eieren te mengen met de room en parmezaanse kaas.
  6. Giet de pasta af als deze gaar is (bewaar wat van het vocht) en meng dit door het courgette mengsel. Haal van het vuur.
  7. Laat twee minuten afkoelen (tot het niet meer sist), voeg de carbonara saus toe en blijf roeren.Voeg nog twee eetlepels pasta-kookvocht toe en blijf goed roeren.
  8. Doe dit in een schaal en garneer met nog wat tijm en wat goede olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette