Stoofpotje met rundvlees

Stoofpotje met rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Stoofpotje met rundvlees vol smaak en heerlijk mals. Rundvlees, sjalot, kruiden, laurierblaadje en jeneverbessen aangevuld met wijn en groente. Dit alles gecombineerd voor een perfecte smaaksensatie. Heerlijk met aardappels uit de oven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofpotje met rundvlees op tafel.

  1. Maak de champignons, wortels en tomaten schoon. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel en tomaat in blokjes. Snijd het rundvlees in blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Pel de sjalotjes en snijd ze in partjes.
  2. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan. Bak hierin de blokjes vlees rondom bruin en schep ze uit de pan.
  3. Voeg de overige boter toe aan het achtergebleven bakvet en fruit hierin de sjalot, champignons, kruiden, laurierblaadje en jeneverbessen en pers de knoflook erboven uit. Fruit het geheel 3 minuten.
  4. Voeg de vleesblokjes toe en verwarm ze met de wijn, 200 ml water, verkruimeld bouillonblokje en rode wijnazijn. Stoof het rundvlees afgedekt op zacht vuur gedurende 1 1/2 uur.
  5. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan het stoofpotje. Laat ze 30 minuten onafgedekt meegaren tot de saus is ingekookt.
  6. Roer het stoofpotje goed door en breng het op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblaadje en jeneverbessen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees