Herfstcake

Herfstcake

Smulweb imageSmulweb

Een herfstcake met peer, noten, kaneel en koekjes. Een smaakvolle taart om van te genieten tijdens de koudere dagen. Serveer met een kop koffie en gezellig gezelschap. Volg dit eenvoudige recep voor een overheerlijk resultaat.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 100 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Herfstcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Hak de koekjes in stukken, doe ze in een kom en schenk de likeur erover.
  3. Mix in een kom de boter met de suiker. Voeg al mixend één voor één de eieren toe.
  4. Zeef de bloem en mix het met een mespunt zout en het kaneelpoeder door het beslag.
  5. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Schep de peren en koekstukjes door het beslag.
  6. Schep het beslag in een ingevette springvorm en verdeel de noten erover.
  7. Bak de cake in ca. 80 minuten middenin de oven gaar.
  8. Prik met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Thee