Custard (de echte zelfgemaakte)

Custard (de echte zelfgemaakte)

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte custard is zacht en smeuïg met een rijke smaak. Laat de melk niet koken, klop er beetje bij beetje het eimengsel door, langzaam brengend aan de kook. Roer goed tot gewenste dikte, eventueel zeven. Garneer met een 1/3 vanillestokje voor extra smaak.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Custard (de echte zelfgemaakte) op tafel.

  1. Klop de eieren en de bloem tot een zacht en smeuïg mengsel.
  2. Verwarm de melk tot het bijna kookt, haal het van het vuur en klop er beetje bij beetje het eimengsel door, zodat het niet stolt. Blijf goed roeren.
  3. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Neem een grotere pan met kokend water en hang de pan met de Custard erboven. Ga door met roeren tot de Custard begint te 'kleven' aan de lepel. Als je de Custard dikker wilt, ga dan nog wat langer door boven het kokende water en gebruik geen te hoge vlam.
  4. Optioneel: zeef de Custard. Bewaar het in een kan of kom in de koelkast tot gebruik.
  5. Let op: voeg eventueel 1/3 vanillestokje toe aan de warme melk voor extra smaak, maar wees voorzichtig aangezien de vanille dominant kan zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts