- 500 g Jumbo Gewelde Pruimen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pruimen chutney op tafel.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de gemberwortel en rasp hem. Snijd de pruimen in vieren.
- Breng in een roestvrijstalen pan de pruimen, appels, uien, gemberwortel, zout en azijn aan de kook en pers de knoflook erboven uit.
- Temper de hittebron en laat alles met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker en mosterd toe.
- Laat de chutney nog eens 30 minuten zachtjes koken. Voeg, als het mengsel te droog is, een scheutje water toe.
- Laat de chutney afkoelen en schep hem in goed schoongemaakte potten.
- Laat de goed afgesloten potten chutney twee weken op smaak komen.
- Na opening van de pot is de chutney maximaal een week houdbaar in de ijskast.