Pruimen chutney

Pruimen chutney

Smulweb imageSmulweb

Deze pruimen chutney is de perfecte smaakmaker bij een kaasplankje. De chutney kent een subtiel pittige smaak en heeft een heerlijke balans tussen zoet en zuur.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Jumbo Gewelde Pruimen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pruimen chutney op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de gemberwortel en rasp hem. Snijd de pruimen in vieren.
  2. Breng in een roestvrijstalen pan de pruimen, appels, uien, gemberwortel, zout en azijn aan de kook en pers de knoflook erboven uit.
  3. Temper de hittebron en laat alles met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker en mosterd toe.
  4. Laat de chutney nog eens 30 minuten zachtjes koken. Voeg, als het mengsel te droog is, een scheutje water toe.
  5. Laat de chutney afkoelen en schep hem in goed schoongemaakte potten.
  6. Laat de goed afgesloten potten chutney twee weken op smaak komen.
  7. Na opening van de pot is de chutney maximaal een week houdbaar in de ijskast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sauzen Pruimen