Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel van broccoli en gehakt op tafel.
- Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, het uitgeknepen geweekte brood (of beschuiten), het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat en vorm er balletjes van bitterbalformaat van.
- Beboter een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de gehaktballetjes in de hete bouillon gaar en haal ze uit de bouillon.
- Kook in dezelfde bouillon de geschilde, in plakken gesneden aardappelen en de schoongemaakte broccoliroosjes in 10 minuten gaar. Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze, samen met de gehaktballetjes, om en om in de beboterde vuurvaste schaal.
- Smelt voor de saus de boter, doe de bloem erbij en verdun het vocht al roerend. Breng de saus zoetzuur op smaak met de azijn, zout, peper en de suiker en schenk hem over de groente, aardappeltjes en gehakt.
- Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20-25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje is ontstaan.