Picanha

Picanha

Smulweb imageSmulweb

Picanha van de BBQ is altijd een succes! Je kan het op twee manieren bereiden: snijd het vlees in plakken en rijg het aan een spies of laat het als geheel op de BBQ liggen. Lekker met grof zeezout en serveer met een lekkere salade.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Picanha op tafel.

  1. Steek de BBQ aan (die heeft 30 minuten nodig om gereed te zijn). Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is!
  2. Manier 1: Strooi 1/2 kopje zeezout op een bord. Leg het vlees op het zout en bestrooi het aan de andere kant met grof zout. Gebruik geen gewoon keukenzout, dat zal teveel vocht aan het vlees onttrekken en het veel te zout maken. Pak het vlees vervolgens in alufolie en laat het rusten (15-30 minuten).
  3. Manier 2: Snijd het vlees in plakken van 2 tot 3 vingers dik. Rijg het vlees aan spiezen, waarbij het vlees gebogen/gevouwen wordt zodat het vet aan de buitenkant zit. Bestrooi het grove zout aan twee kanten en laat het even rusten (10-15 minuten).
  4. Manier 1: Haal het vlees uit de alufolie, tik het zout eraf en leg het met de vetlaag naar boven op het rooster. Draai het vlees om als het dikker begint te worden. Na 20-40 minuten is het vlees klaar om aan te snijden (de bereidingstijd hangt voornamelijk af van de hoogte van het vlees boven het vuur). Snijd telkens stukjes geroosterd vlees eraf en leg het vlees daarna weer terug op de barbecue. Als je het vlees eerst wilt garen, wikkel het dan in alufolie en laat het 30 minuten op de BBQ liggen. Verwijder vervolgens de alufolie en laat het vlees mooi bruin worden.
  5. Manier 2: Haal het zout van de spiezen en leg ze op de barbecue. Draai ze regelmatig. Haal het vlees van de BBQ zodra het mooi bruin is en snijd het in stukjes. Zorg ervoor dat elk stukje vlees een stukje vet heeft, omdat dit de heerlijke smaak geeft. Het vlees mag van binnen rood zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees