Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Drie-in-de-pan (kleine pannenkoekjes) op tafel.
- Doe het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout in een kom en klop het ei los in een ander kommetje. Voeg 150 ml melk samen met het losgeklopte ei toe aan het meel. Roer tot een glad mengsel en verdun geleidelijk met de rest van de melk tot een dik en glad beslag.
- Was in een zeef de krenten en rozijnen onder heet water. Laat ze uitlekken en schep ze door het beslag. Schil en rasp de appel en schep ook door het beslag.
- Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en schep 3 gelijke porties beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur de onderkant bruin en keer de drie-in-de-pan wanneer de bovenkant droog is. Voeg zo nodig nog wat boter toe en bak de andere kant langzaam gaar en mooi van kleur. Bak de rest van het beslag ook drie-in-de-pan.