Kabeljauw in romige limoensaus met peultjes en worteltjes

Kabeljauw in romige limoensaus met peultjes en worteltjes

Smulweb imageSmulweb

Kabeljauw in romige limoensaus met peultjes en worteltjes. Boordevol smaak dankzij de limoenrasp, -sap en de romige sausmix. Geserveerd met aardappelpuree, gekookte peultjes en worteltjes. Een heerlijk fris en romig gerecht dat snel op tafel staat.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Peultjes
  • 48 g knorr mix vissaus
  • 2 Aardappelpuree à la minute naturel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kabeljauw in romige limoensaus met peultjes en worteltjes op tafel.

  1. Boen de limoen schoon onder stromend water, snijd de helft in partjes, rasp de groene schil van de andere helft dun af en pers de vrucht uit. Druppel het sap over de vis.
  2. Kook de worteltjes en de peultjes in water met zout en peper naar smaak beetgaar.
  3. Breng ½ dl water met de boter aan de kook en leg de vis erin en bestrooi met zout en peper naar smaak. Verdeel de limoenpartjes eromheen. Stoof de vis in ± 7 minuten gaar.
  4. Neem de vis uit de pan en houd hem warm. Schenk het stoofvocht door een zeef in een maatbeker en vul het aan met koud water tot 2½ dl.
  5. Breng het met de sausmix al roerende aan de kook.
  6. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de saus over de vis. Garneer met de limoenrasp en serveer met de aardappelpuree en groenten.
eet smakelijk