Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Gehaktballetjes in tomatensaus met andijvie! Serveer met gekookte aardappelen. Gehakt met paneermeel en 3 el koud water vorm er stuitergrootte balletjes van. Voeg tomato frito toe en laat de gehaktballetjes ±10 min. zachtjes pruttelen. Andijvie slinken, breng op smaak met peper en zout. Serveer en geniet.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Tomato frito

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes in tomatensaus op tafel.

  1. Meng het gehakt met het paneermeel en 3 el koud water en vorm er stuitergrootte balletjes van.
  2. Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  3. Verhit 2 el van het bakvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de tomato frito toe en laat de gehaktballetjes ± 10 min. zachtjes pruttelen.
  4. Verhit de rest van de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
  5. Voeg de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken. Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de gehaktballetjes met de andijvie en de aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen