Tonijnsteak met aardappel-knoflookpuree

Tonijnsteak met aardappel-knoflookpuree

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een verantwoorde maaltijd met deze tonijnsteak met aardappel-knoflookpuree. Gegrilde tonijn met balsamicoazijn, geserveerd met smeuïge aardappel-knoflookpuree en gemengde olijvensalade. Eet smakelijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tonijnsteak met aardappel-knoflookpuree op tafel.

  1. Kook de aardappelen in gezouten water ± 20 min gaar.
  2. Verhit 1½ el van de olie en fruit de knoflook met de bosui al omscheppend 3 min. op een halfhoog vuur.
  3. Bestrijk gelijktijdig de tonijn met de balsamicoazijn en de rest van de olie en gril ze in een hete grillpan in ± 8 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer ze halverwege de grilltijd.
  4. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak en snijd ze in plakjes.
  5. Giet de aardappelen af maar vang 1 dl van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat. Schep het bosuimengsel erdoor.
  6. Serveer de puree bij de vis. Lekker met een gemengde salade met olijven.
eet smakelijk