Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tonijnsteak met aardappel-knoflookpuree op tafel.
- Kook de aardappelen in gezouten water ± 20 min gaar.
- Verhit 1½ el van de olie en fruit de knoflook met de bosui al omscheppend 3 min. op een halfhoog vuur.
- Bestrijk gelijktijdig de tonijn met de balsamicoazijn en de rest van de olie en gril ze in een hete grillpan in ± 8 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer ze halverwege de grilltijd.
- Bestrooi ze met peper en zout naar smaak en snijd ze in plakjes.
- Giet de aardappelen af maar vang 1 dl van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en voeg zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat. Schep het bosuimengsel erdoor.
- Serveer de puree bij de vis. Lekker met een gemengde salade met olijven.