Romige slasoep met spekjes

Romige slasoep met spekjes

Smulweb imageSmulweb

Deze romige slasoep met spekjes is om te smullen! Licht pittig dankzij de toevoeging van currypasta en extra lekker met een stuk warm stokbrood. Zo zet je in een handomdraai een verrassend soepje op tafel.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige slasoep met spekjes op tafel.

  1. Was de sla en snijd de bladeren met een scherp mes in repen.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak de spekjes op een halfhoog vuur knapperig uit. Neem ze uit de pan.
  3. Voeg 1¼ l water en de bouillontabletten toe en breng het aan de kook.
  4. Roer de sla en de currypasta erdoor en kook de soep 10 min.
  5. Verwarm het stokbrood in ± 7 min. in een voorverwarmde oven (200 C).
  6. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room culinair toe.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  8. Roer de spekjes erdoor en serveer met het stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees