Djuvec

Djuvec

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk pittig gerecht uit de Balkan: Djuvec! Met reepjes vlees, aubergine, paprika en kruiden. Geserveerd met ontvelde tomaten en rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Varkensschouder

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Djuvec op tafel.

  1. Snijd het vlees in reepjes, de ui in ringen, de aubergine in blokjes en de paprika in reepjes.
  2. Verhit olie in een pan en bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de uien toe en fruit ze mee.
  3. Voeg de aubergine en paprika toe en bak ze mee. Voeg ook de rijst toe en bak deze mee.
  4. Voeg de kruiden en bouillon toe en laat het geheel ca. 20 minuten sudderen.
  5. Ontvel de tomaten, snijd ze in partjes en laat ze ca. 10 minuten garen in de pan.
  6. Proef de djuvec en voeg indien gewenst nog wat cayennepeper of paprikapoeder toe. De djuvec moet lekker pittig zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst