Gnocchi met blauwe-kaassaus

Gnocchi met blauwe-kaassaus

Smulweb imageSmulweb

De romige blauwe-kaassaus maakt deze gnocchi onweerstaanbaar lekker! Maak het deeg van aardappelen, bloem, boter, parmezaanse kaas en peper. Kook de gnocchi in 5 minuten gaar. De blauwe-kaassaus van boter, bloem, melk, mosterd, kaas en uitjes maakt het gerecht helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gnocchi met blauwe-kaassaus op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Zeef de bloem. Kook de aardappelen net gaar, giet ze af en pureer ze. In een grote kom overdoen en gezeefde bloem, boter, parmezaanse kaas en peper toevoegen. Goed roeren. Op de met bloem bestoven werkblad leggen en 4 min. kneden.
  2. Verdeel het deeg in gelijkmatige stukken van 2½ cm en kneed deze tot balletjes. Met een vork in vorm drukken.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook. Laat de gnocchi in het water zakken en kook ze 5 min. tot ze aan de oppervlakte drijven. Giet ze af en hou ze warm.
  4. Roer van boter en bloem een papje. Voeg de melk in scheutjes toe. Roer het geheel in ca. 2 min. glad. Laat het nog 1 min. koken. Voeg de mosterd, peper, kaas en uitjes toe. Roer dit tot de kaas gesmolten is. Giet de saus over de gnocchi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta