Gemarineerde groene asperges

Gemarineerde groene asperges

Smulweb imageSmulweb

Deze groene asperges zijn heerlijk gemarineerd in een zoetzure marinade van olie, azijn, vermouth en honing. Geserveerd met plakjes ham en mortadella en bestrooid met basilicumblaadjes.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Honing
  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gemarineerde groene asperges op tafel.

  1. Was de asperges voorzichtig en leg ze ongeveer 15 minuten in koud water. Snijd aan de onderkant van de asperges 2 tot 3 cm af.
  2. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
  3. Kook de asperges in kokend water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  4. Klop in een kommetje olie, azijn, vermouth en honing tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Spoel de asperges af onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  6. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op een platte schaal en schenk de marinade eroverheen. Zet de asperges ongeveer 1 uur op kamertemperatuur weg en schep ze af en toe voorzichtig om.
  7. Verdeel de asperges met de kopjes naar één kant over vier borden en bestrooi met peper.
  8. Leg om-en-om dubbelgevouwen plakjes ham en mortadella naast de asperges.
  9. Snijd basilicumblaadjes in reepjes en strooi over de asperges.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges