- 0.2 el Honing
- 20 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gemarineerde groene asperges op tafel.
- Was de asperges voorzichtig en leg ze ongeveer 15 minuten in koud water. Snijd aan de onderkant van de asperges 2 tot 3 cm af.
- Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.
- Kook de asperges in kokend water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Klop in een kommetje olie, azijn, vermouth en honing tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
- Spoel de asperges af onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Leg de asperges met de kopjes naar één kant op een platte schaal en schenk de marinade eroverheen. Zet de asperges ongeveer 1 uur op kamertemperatuur weg en schep ze af en toe voorzichtig om.
- Verdeel de asperges met de kopjes naar één kant over vier borden en bestrooi met peper.
- Leg om-en-om dubbelgevouwen plakjes ham en mortadella naast de asperges.
- Snijd basilicumblaadjes in reepjes en strooi over de asperges.