Gebakken haring

Gebakken haring

Smulweb imageSmulweb

Gebakken haring, gepaneerd in bloem, ei en paneermeel, en daarna goudbruin gebakken. Geserveerd met een heerlijke saus op smaak gebracht met zout, paprikapoeder, citroensap, suiker en room. Garneer de haringen met ui-ringen, plakken tomaat en dille. Serveer de saus apart en maak de maaltijd af met groene sla en gekookte aardappelen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebakken haring op tafel.

  1. Haal de vis door de bloem (60 g), dan door de geklopte eieren en daarna door het paneermeel.
  2. Bak de vis dan mooi bruin in een pan in ongeveer 6 minuten. Houd gebakken vis warm op een voorverwarmde schaal.
  3. Snijd de ui in dunne ringen en bak deze in 40 g boter goudbruin. Neem de uiringen uit de pan en vervang deze door de 30 g bloem.
  4. Laat de bloem al roerend goudbruin worden. Voeg scheutje bij scheutje een halve liter kokend water bij. Blijf roeren en 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
  5. Breng met zout, paprikapoeder, het sap van een halve citroen, suiker en een aardige scheut room de saus op smaak.
  6. Snijd de tomaat in plakken en pluk de dille fijn. Garneer de haringen met de ui-ringen, de plakken tomaat en de dille.
  7. Serveer de saus apart bij. Lekker met groene sla en gekookte aardappelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Bakken Kruiden Sauzen