Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebakken haring op tafel.
- Haal de vis door de bloem (60 g), dan door de geklopte eieren en daarna door het paneermeel.
- Bak de vis dan mooi bruin in een pan in ongeveer 6 minuten. Houd gebakken vis warm op een voorverwarmde schaal.
- Snijd de ui in dunne ringen en bak deze in 40 g boter goudbruin. Neem de uiringen uit de pan en vervang deze door de 30 g bloem.
- Laat de bloem al roerend goudbruin worden. Voeg scheutje bij scheutje een halve liter kokend water bij. Blijf roeren en 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
- Breng met zout, paprikapoeder, het sap van een halve citroen, suiker en een aardige scheut room de saus op smaak.
- Snijd de tomaat in plakken en pluk de dille fijn. Garneer de haringen met de ui-ringen, de plakken tomaat en de dille.
- Serveer de saus apart bij. Lekker met groene sla en gekookte aardappelen.