- 1.5 g Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Indisch stoofvlees op tafel.
- Snijd het vlees in dobbelstenen.
- Snipper de ui en knoflook.
- Wrijf het vlees in met zout en peper. Meng de koenjit, sereh, djahe, ketoembar, laos en djintan door elkaar en wrijf het vlees hiermee in.
- Doe de boter in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan. Blijf roeren om te voorkomen dat het vlees verbrandt.
- Haal het gebakken vlees uit de pan en doe het in de slow-cooker.
- Bak de uien in het overgebleven bakvet en fruit ze glazig. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en de knoflook.
- Voeg 3 dl runderbouillon en een flinke lepel sambal toe aan het uienmengsel. Roer alles goed door elkaar en voeg het bij het vlees in de slow-cooker.
- Zorg ervoor dat er genoeg bouillon in de slow-cooker zit, zodat het vlees ondergedompeld is en lekker kan stoven.
- Zet de slow-cooker 1 uur op high en 6-7 uur op slow.