Indisch stoofvlees

Indisch stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor Indisch stoofvlees gemaakt van dobbelstenen rundvlees, uien, knoflook en kruiden zoals koenjit, sereh, djahe, ketoembar, laos en djintan. Dit malse vlees laat je 6 à 7 uur sudderen in een slow-cooker en is een perfecte manier om te genieten van een klassiek Indiaas gerecht.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Indisch stoofvlees op tafel.

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen.
  2. Snipper de ui en knoflook.
  3. Wrijf het vlees in met zout en peper. Meng de koenjit, sereh, djahe, ketoembar, laos en djintan door elkaar en wrijf het vlees hiermee in.
  4. Doe de boter in een grote braadpan en bak hierin het vlees aan. Blijf roeren om te voorkomen dat het vlees verbrandt.
  5. Haal het gebakken vlees uit de pan en doe het in de slow-cooker.
  6. Bak de uien in het overgebleven bakvet en fruit ze glazig. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe en de knoflook.
  7. Voeg 3 dl runderbouillon en een flinke lepel sambal toe aan het uienmengsel. Roer alles goed door elkaar en voeg het bij het vlees in de slow-cooker.
  8. Zorg ervoor dat er genoeg bouillon in de slow-cooker zit, zodat het vlees ondergedompeld is en lekker kan stoven.
  9. Zet de slow-cooker 1 uur op high en 6-7 uur op slow.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier