Runderstoofvlees met blond bier

Runderstoofvlees met blond bier

Smulweb imageSmulweb

Laat dit runderstoofvlees lekker sudderen in de slow-cooker met o.a. blond bier, uien, appels, tijm en laurierblaadjes. Heerlijk bij aardappelpuree.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Hacheevlees

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Runderstoofvlees met blond bier op tafel.

  1. Pel de uien en snipper ze fijn. Kruid het vlees met peper en zout.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 12 partjes.
  3. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en doe het in de slow-cooker.
  4. Voeg de uien en de tarwebloem toe aan het bakvet en fruit deze op middelhoog vuur 3 minuten. Schenk het bier en de bouillon in de pan.
  5. Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes en voeg deze met de balsamicoazijn toe aan het mengsel. Giet alles over het vlees in de slow-cooker.
  6. Stoof het vlees in de slow-cooker tussen de 6 en 8 uur gaar. Stoof de appelpartjes de laatste 15 minuten mee in het stoofpotje.
  7. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels uit het stoofpotje en breng het op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje