Wortelsoep met bieslook en zure room

Wortelsoep met bieslook en zure room

Smulweb imageSmulweb

Een goed gevulde wortelsoep met bieslook en zelfgemaakte spiesjes van krokant spek. Serveer de soep rijkelijk in een bord, trek nieuwe smaakpapillen en vergeet vooral de zure room niet.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Wortelsoep met bieslook en zure room op tafel.

  1. Laat zure room op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper ui en snijd worteltjes in plakjes. Schil aardappel en snijd in kleine blokjes.
  3. Breng bouillon aan de kook en voeg groenten en laurier toe. Laat 20 minuten zachtjes koken tot groenten gaar zijn.
  4. Snijd spek in smalle reepjes en bak in droge koekenpan zachtjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Verwijder laurier uit de soep en pureer de groenten.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer 3 eetlepels bieslook erdoor.
  7. Schep de soep in borden, strooi spekjes erover en schep zure room erop. Garneer met de rest van de bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel