Gehaktbal met sjalot

Gehaktbal met sjalot

Smulweb imageSmulweb

Deze gehaktbal met sjalot is dé perfecte avondmaaltijd. Onze gehaktballen zijn gevuld met sjalotjes, knoflook, pittige mosterd en slagroom. En wat een lekkere jus! Serveer met gekookte aardappelen en sperziebonen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktbal met sjalot op tafel.

  1. Pel de sjalotjes, halveer ze en snipper ze ragfijn. Halveer de knoflook, verwijder de kiem en hak de knoflook fijn.
  2. Vermeng het gehakt met sjalot, knoflook, paneermeel of beschuit, slagroom en ei. Kneed de ingrediënten goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper en rol er 4 mooie ronde gehaktballen van.
  3. Verhit de boter en olijfolie en bak de gehaktballen tot ze mooi bruin van kleur zijn. Blus de jus af met de rode wijn en laat dit even koken.
  4. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe, doe een deksel op de pan en laat de gehaktballen 20 minuten gaar worden.
  5. Serveer de gehaktballen met gekookte aardappelen en sperziebonen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Sjalot