Vegetarische taco

Vegetarische taco

Smulweb imageSmulweb

Vegetarische taco's gevuld met gehaktbonenmengsel, ijsbergsla, avocado, tomatenblokjes en salsa, gegratineerd met kaas in de oven. Serveer met zure room. Makkelijk, snel en lekker!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Avocado
  • 12 Tacoschelpen
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vegetarische taco op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes en was deze. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel die met citroensap. Laat de bonen uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de tomatenblokjes met de tacosaus. Rasp de cheddarkaas.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de uien 2 minuten. Bak het gehakt nog 3 minuten mee. Voeg de bonen toe aan het mengsel en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de taco?s met het gehaktbonenmengsel, wat ijsbergsla, tacosaus en kaas en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Laat ze midden in de oven in 15 minuten goed warm worden en de kaas gratineren.
  5. Verdeel de overige ijsbergsla, avocado en zure room over de taco?s en serveer ze direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Mexicaans