Kippenbouten uit de oven

Kippenbouten uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Kippenbouten uit de oven zijn lekker mals en smaakvol. De knoflook en citroen zorgen voor extra aroma. Serveer de kip met frisse slasmix voor de perfecte combinatie. Heerlijk met friet en fritessaus!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Troscherry tomaten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenbouten uit de oven op tafel.

  1. Was de kippenbouten onder koud water en droog ze met keukenpapier. Wrijf ze in met olie en leg ze in een braadslede bekleed met een bakmatje.
  2. Verdeel de in plakjes gesneden knoflook en de citroen ertussen. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Braad de kippenbouten in een voorverwarmde oven op 220°C in 40-50 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze tussentijds een keer met het bakvet.
  4. Schep vlak voordat de kip gaar is de slamix met de tomaat en de slasaus door elkaar.
  5. Serveer de kip met de sla. Lekker in combinatie met frieten en fritessaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte