Zalmfilet met sjalot en papillote

Zalmfilet met sjalot en papillote

Smulweb imageSmulweb

Pak het groots aan en maak deze heerlijke zalmfilet in papillote klaar! De combinatie van sjalot, prei en kruidenboter zorgen voor een ware smaaksensatie. Makkelijk te bereiden in de oven of op de barbecue.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Tijm vers
  • 8 g Lavendel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmfilet met sjalot en papillote op tafel.

  1. Pel de sjalot en snipper deze ragfijn. Verwijder het groene gedeelte van de prei, snijd de prei in de lengte doormidden en snijd deze in ragfijne reepjes. Halveer het teentje knoflook, verwijder de pit en hak het fijn. Hak de tijm, basilicum en lavendel fijn. Meng de kruiden, knoflook en sjalot met de zachte boter. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper.
  2. Leg een groot vel aluminiumfolie neer en plaats daarop een eetlepel kruidenboter. Leg daarop de prei, vervolgens de zalmfilet en eindig met nog een eetlepel kruidenboter. Vouw het pakketje goed dicht en zorg dat alle randen volledig dicht zijn.
  3. Voor in de oven: plaats het pakketje op een rooster in de oven op 190 °C en bak gedurende 7 minuten. Haal daarna uit de oven en laat nog 10 minuten rusten op een warme plaats.
  4. Voor op de barbecue: plaats het pakketje ongeveer 10 minuten op een niet te hete plaats op de barbecue, bijvoorbeeld aan de zijkant. Het gerecht is klaar als het pakketje bol staat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sjalot