Witlofstamppot

Witlofstamppot

Smulweb imageSmulweb

Deze witlofstamppot met feta is een perfecte afwisseling op de traditionele stamppot. De witlof wordt kort gebakken en verrijkt met honing en citroensap. Samen met de zachte aardappelpuree, warme melk, peper, zout, nootmuskaat en feta is deze stamppot een geweldige combinatie van smaken voor bij het avondeten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlofstamppot op tafel.

  1. Kook de aardappelen.
  2. Snijd de bosui in ringetjes (inclusief het groene loof).
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de witlof ca. 5 minuten en roer er de honing en vervolgens het citroensap naar eigen smaak door.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Stamp de warme melk er doorheen tot je een smeuïge puree hebt. Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  5. Schep de gebakken witlof, de in stukjes gesneden feta en de bosuitjes door de puree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Witlofstamppot