Paella

Paella

Smulweb imageSmulweb

De bekenste Spaanse rijstschotel: paella. De smaakmakers van deze paella zijn chorizo, garnalen, en saffraan. Grill de schaal kort in de oven om 'm lekker smeuïg te maken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Paella op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes, de chorizo in dunne schijfjes en halveer ze. Snipper de uien en hak één teentje knoflook fijn. Emondeer en verwijder de pitten van de tomaten. Snijd de citroen in schijfjes.
  2. Fruit in een koekenpan met olie 4 gehalveerde knoflookteentjes lichtbruin, zodat de olie genoeg knoflook heeft opgenomen. Verwijder de knoflook en bak het vlees in dezelfde pan.
  3. Fruit in een kookpan met olie de andere twee gehalveerde knoflookteentjes, haal ze eruit en fruit de uien lichtbruin. Voeg de droge rijst toe en roer goed door. Voeg de kippenbouillon toe zodra de rijst de olie heeft opgenomen en laat 20 minuten koken. Voeg halverwege de kooktijd saffraan, tomaat en paprika toe.
  4. Kruid het vlees met peper en zout en voeg het bij de rijst in de kookpan. Voeg ook de chorizo toe. Bak in een vispan of koekenpan de scampi's met de gesnipperde knoflook op hoog vuur tot ze roze zijn.
  5. Verdeel de rijst en het vlees in een lage ovenschaal, leg de scampi's erbovenop en grill kort. Serveer met schijfjes citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst