Appeltaart met boerenjongens en custard

Appeltaart met boerenjongens en custard

Smulweb imageSmulweb

Appeltaart met boerenjongens en custard is een echte Hollandse traktatie. Dunne plakjes appel liggen dakpansgewijs op een custardvulling in een krokante korst met een spijs-achtige kaneelachtige ondertoon. Een subtiel vleugje abrikozenjam bovenop maakt deze taart helemaal af!

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appeltaart met boerenjongens en custard op tafel.

  1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne schijfjes. Meng vanillesuiker met kaneel en 1 el suiker.
  2. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met paneermeel. Smelt de boter in een steelpan en laat het wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Doe boter en 100 gram suiker in een kom en roer goed door. Breek het ei erboven en roer opnieuw. Voeg al roerende bakmeel, custard en zout toe. Schep het deeg in de vorm.
  4. Verdeel de appelschijfjes dakpansgewijs over het deeg. Bestrooi met het kaneelmengsel en boerenjongens.
  5. Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur.
  6. Bestrijk de taart met abrikozenjam en geroosterde amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart met custard