Huzarensalade van mijn moeder

Huzarensalade van mijn moeder

Smulweb imageSmulweb

Deze huzarensalade is een echte klassieker van mijn moeder. Een heerlijke salade met aardappelblokjes, appel, boterhamworst, cervelaatworst, ei, haring, augurk en ui in een zoetzure dressing van azijn en suiker. Een perfecte salade voor een feestelijke gelegenheid!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Huzarensalade van mijn moeder op tafel.

  1. Pellen en snipperen van de ui.
  2. Breng azijn (aangevuld met water tot 1 dl) met suiker en uisnippers aan de kook en kook in totdat er nog maar weinig vocht over is gebleven.
  3. Kook de aardappels in de schil gaar en pel ze nog warm. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
  4. Giet het warme azijn/suikervocht over de aardappels.
  5. Schil appels, verwijder klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
  6. Snijd boterhamworst en cervelaatworst in kleine blokjes.
  7. Kook de eieren hard en snijd ze in blokjes.
  8. Maak haringen schoon en snijd ze in blokjes.
  9. Snijd augurken klein.
  10. Schept alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en maak het smeuïg met wat mayonaise. Proef de salade en breng op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Huzarensalade