Pittige chinese kippensoep

Pittige chinese kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Een echte oppepper, deze pittige chinese kippensoep! Met reepjes kip, brede repen paksoi, dunne reepjes gember en lente -of bosuitjes. Eiernoedels in de kokende bouillon, en smullen maar.

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Groentenmix met peen, bloemkool, broccoli

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pittige chinese kippensoep op tafel.

  1. Snijd de kipfilets in dunne reepjes.
  2. Snijd de paksoi in brede repen.
  3. Schil de gember en snijd in dunne reepjes.
  4. Snijd de lente- of bosuitjes in ringen.
  5. Breng de kippenbouillon met de gemberreepjes aan de kook.
  6. Voeg een scheutje soja toe.
  7. Voeg de eiernoedels aan de kokende bouillon toe, samen met de paksoi. Kook ca. 3 minuten en voeg dan de kip toe.
  8. Laat dit nog 3 minuten in de soep gaar worden.
  9. Strooi de bos- of lente-ui in de soep.
  10. Voeg op het laatst wat paprika toe.
  11. Eventueel met enkele druppels tabasco.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep