Gyros a lecureuil

Gyros a lecureuil

Smulweb imageSmulweb

Kruidige Gyros a la maison. Vlees gemarineerd in een pindakaasmengsel met knoflook en ui. Perfect gegrild in de oven en vervolgens in dunne reepjes gesneden. Niet te weerstaan.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 2 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gyros a lecureuil op tafel.

  1. Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik. Snijd knoflook en ui grof, doe met de rest van de marinade-ingrediënten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove mosterd/pindakaasmengsel.
  2. Schep de marinade om met het vlees en laat afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.
  3. Plaats op halve ovenhoogte een ovenplaat, evt bedekt met aluminiumfolie om het vocht op te vangen. Verwarm de ovengrill voor. Haal het vlees uit de koelkast en leg het meteen op een ovenrooster en plaats het op 12 cm onder de grill. Gril het vlees 5 minuten.
  4. Haal het vlees uit de oven en leg het op een schaal en laat het 10 minuten afkoelen. Snijd het vlees nu in dunne reepjes en spreid deze uit op 2 Tefalplaten.
  5. Zet de ovengrill op de hoogste stand (bij mij op 8 cm) en grill het vlees nog 5 minuten onder de grill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees