Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke appelkruimeltaart met banketbakkersroom, rozijnen en kaneel. Het kruimeldeeg bestaat uit zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker, zout, ei en boter, waardoor de taart een overheerlijke structuur en smaak krijgt. De banketbakkersroom zorgt voor een zoete ondertoon en het lekker knapperige randje maakt het helemaal af. Geniet ervan!

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appelkruimeltaart met banketbakkersroom op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Week de rozijnen in een beetje warm water. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Strooi de vanillesuiker en de kaneel erover.
  2. Bereid de banketbakkersroom: meng 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, de kristalsuiker en de bloem met een beetje van de melk. Mix dit goed door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook, haal van het vuur en roer het eimengsel erdoor. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Breng het opnieuw aan de kook en laat het daarna afkoelen.
  3. Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe en snijd de boter in de kom met twee messen in kleine stukjes zodat een kruimeldeeg ontstaat.
  4. Vet een springvorm in en bestuif deze met bloem. Doe 2/3 van het kruimeldeeg in de vorm en zorg dat er een klein randje ontstaat. Giet de banketbakkersroom erin en verdeel het over de bodem. Voeg daarna het appelmengsel toe en verdeel dat over de room. Doe het laatste 1/3 deel van het kruimeldeeg bovenop.
  5. Bak de taart 60-70 minuten in heteluchtoven op 180 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Banketbakkersroom Appelkruimteltaart