Provencaals lamsrack

Provencaals lamsrack

Smulweb imageSmulweb

Maak een Provenciaalse lamsrack met een marinade van knoflook, tomaten, rozemarijn, tijm, olie, tomatenpuree, kappertjes, paprikapoeder en zout. Laat het vlees minimaal 2 uur marineren en braad het vervolgens 15 minuten in de oven. Het vlees mag van binnen nog rosé zijn.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 g Lamsrack
  • 1 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Provencaals lamsrack op tafel.

  1. Pureer de knoflook, tomaten, rozemarijn, tijm, olie, tomatenpuree, kappertjes, paprikapoeder en zout en peper naar smaak met een staafmixer of keukenmachine.
  2. Snijd zo nodig het vlies van de lamsracks en bestrijk het vlees met het tomatenmengsel. Laat het vlees 2 uur of nog veel langer afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Doe de lamsrack in een ovenschaal en braad het vlees 15 minuten in de oven. Het vlees mag van binnen nog rosé zijn.
eet smakelijk