Creme brulee

Creme brulee

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker onder de toetjes: de creme brulee. Super makkelijk en snel te maken. Romige vanille vulling met een krokante suikerlaag erop. Te lekker!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Creme brulee op tafel.

  1. Breng de melk met het vanillestokje en 20 g suiker aan de kook.
  2. Klop in een kom de eidooiers met 60 g suiker los. Voeg al roerend de hete melk toe en roer vervolgens de slagroom erdoorheen.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Roer de vanillezaadjes door het melkmengsel en schenk het mengsel in ovenschaaltjes.
  4. Verwarm de oven voor op 120 °C. Zet de schaaltjes in een braadslede of op een bakplaat en schenk heet water in de braadslede tot iets onder de rand van de schaaltjes. Laat de crème brûlée in ongeveer 40 minuten stollen in het midden van de oven.
  5. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Strooi 1 el rietsuiker op elke crème brûlée en laat de suiker onder de grill in enkele minuten karamelliseren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts