Hollandse babi pangang

Hollandse babi pangang

Smulweb imageSmulweb

Deze Hollandse babi pangang is een ware traktatie. De sappige speklapjes zijn op smaak gebracht en gaan lekker samen met prei, ui knoflook en tomatenpuree. Geserveerd met een romige saus van ketjap en ketchup. Perfect voor op de camping.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hollandse babi pangang op tafel.

  1. Leg de speklapjes recht, snijd ze in vingerdikke reepjes en doe er peper en zout op. Snijd de prei in reepjes en was ze. Maak de ui schoon en snijd deze in stukjes. Doe de knoflook in de pers.
  2. Verhit een wok of koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat (wok)olie in. Voeg de speklapjes toe en bak deze tot ze bruin zijn en het grootste deel van het vet vloeibaar geworden is (10 à 15 minuten). NB: laat niet te hard gaan, anders wordt het keihard! Haal het vlees uit de pan.
  3. Gooi het meeste vet uit de pan weg
  4. laat er een klein beetje inzitten en doe daar de ui bij. Voeg na 1 minuut de knoflook toe (uit de pers) en weer na 1 minuut de prei. Roerbak circa 2 minuten en voeg de tomatenpuree toe. Even meebakken en dan de suiker, ketjap en ketchup toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen Speklap