Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Deze luchtige, zoete kaneelbroodjes zijn perfect als ontbijt of bij de thee. Het deeg hoeft maar één keer te rijzen en na het bakken kun je ze bestrijken met een laagje glazuur. Verwen jezelf met deze heerlijkheid!

120 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water
  • 30 g Appelsap
  • 60 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kaneelbroodjes op tafel.

  1. Meng in een kommetje 1 el suiker met de gist en het water en zet het mengsel terzijde, tot de gist gaat werken en schuimen.
  2. Meng in een kom het meel en het zout met de resterende 125 gram suiker en de kaneel. Voeg de ghee toe samen met de melk en eventueel het ei. Doe het gistmengsel erbij en kneed alles 5 minuten. Doe het deeg in een met olie bestreken kom, dek het af en laat het op een warme plaats 45-60 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk een bakplaat licht met olie.
  4. Sla het deeg na het rijzen neer, kneed het 4 minuten en rol het uit tot een rechthoek van 5 mm dik.
  5. Meng in een kommetje de ghee met het appelsap en de ahornsiroop. Bestrijk met een kwastje het deeg met het gheemengsel, strooi het suikerkaneelmengsel erover en strooi tenslotte de noten en/of rozijnen erover. Rol het deeg op, beginnend aan het korte eind. Snijd de rol in plakken van 4 cm dik.
  6. Laat het deeg op een warme plek nog 10-15 minuten rijzen en bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven, draai de broodjes om en bestrijk de bovenkant direct met ahornsiroop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Gebak Cinnamon rolls