- 25 g Gekonfijte sinaaappelschil
- 50 g Abrikozen
- 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 25 g Gekonfijte sinaaappelschil
- 50 g Abrikozen
- 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Toscaanse wintertaart met appel abrikozen en noten op tafel.
- Klop eieren, suiker en citroenrasp tot een licht en luchtig mengsel.
- Roer bloem en bakpoeder door het eimengsel.
- Giet de gesmolten boter erbij en klop alles goed door elkaar.
- Roer het vruchtenmengsel door het deeg.
- Voeg eventueel nog wat Marsala of wijn toe als het deeg te dik is.
- Doe het beslag in de vorm.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40 minuten. Controleer of de taart gaar is met een satéprikker of breinaald.
- Laat de taart afkoelen en bestuif de taart licht met poedersuiker.