Romige hutspot

Romige hutspot

Smulweb imageSmulweb

Deze romige hutspot laat je hart gegarandeerd sneller kloppen. Door de toevoeging van crème fraîche is dit recept voor smeuïge stamppot niet te versmaden. Garneer met gebakken uitjes en geniet.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(19)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Romige hutspot op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd ook de winterpeen en uien in stukjes. Doe de aardappelen, winterpeen en de helft van de uien in een pan. Voeg voor de helft van de hoeveelheid in de pan water toe en een bouillonblokje. Breng aan de kook en laat ongeveer 15-20 minuten koken tot alles gaar is.
  2. Verhit ondertussen de boter en bak hierin de andere helft van de uien zacht en lichtbruin. Als de hutspot gaar is, giet je deze af. Laat de hutspot op laag vuur even stomen met de deksel op de pan. Draai dan het vuur uit. Voeg het grootste deel van de gebakken uien toe en stamp alles fijn tot een puree.
  3. Roer op het laatst de crème fraîche door de hutspot. Breng de romige hutspot op smaak met versgemalen peper en garneer met de rest van de gebakken uien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot